Voteu el blog de l’Observatori de la Recerca de l’IEC
El blog de l’Observatori de la Recerca de l’IEC opta als Premis Blogs Catalunya 2013, en la categoria Universitats, recerca i ciència. Perquè arribi a ser un dels finalistes d’aquesta categoria, el blog ha de superar una primera fase de selecció a partir d’una votació popular; després, el jurat del certamen decidirà quin és el blog guanyador entre els finalistes de cada categoria. El període de votacions és obert fins al 2 de setembre, i per a poder votar tan sols us heu de registrar com a usuaris a la pàgina web dels premis, http://www.stic.cat, i votar. Per a registrar-vos-hi, només fa falta un correu electrònic i una contrasenya o, si en teniu, un compte de Facebook o de Twitter.
El blog de l’Observatori de la Recerca es va posar en marxa el 19 de gener de 2010 amb l’objectiu de donar a conèixer el Portal MERIDIÀ i d’analitzar la informació que conté, a més d’establir un canal de comunicació amb la comunitat científica. Des que es va posar en funcionament, s’hi han publicat més de set-centes entrades. Actualment, el blog i el Portal MERIDIÀ reben prop de quatre mil visitants únics al mes i se’n consulten prop de vint-i-tres mil pàgines mensualment.
Es presenta el primer curs de llenguatge especialitzat en català en format MOOC
La Xarxa Vives d’Universitats (XVU) organitza per al primer trimestre del curs 2013-2014 el curs «XarxaMOOC: Introducció al llenguatge d’especialitat en les universitats de llengua catalana. Eines digitals per als futurs estudiants de la Xarxa Vives». Aquest curs, concebut en format MOOC (obert, massiu i en línia), està adreçat fonamentalment als estudiants Erasmus que vindran a estudiar a la XVU, a l’alumnat dels lectorats estrangers i als dels cursos de català de les universitats de fora del domini lingüístic que fan docència de català.
L’objectiu del curs és que els inscrits tinguin un primer contacte amb el llenguatge d’especialitat i la terminologia en català dels estudis que seguiran (o segueixen) i, a més, que obtinguin una visió general dels elements culturals més representatius (sistema educatiu, geografia i turisme, llengua, gastronomia, mitjans de comunicació, etc.) del territori que comprenen les universitats de la Xarxa Vives. El curs està coordinat per la Universitat d’Alacant i té la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans, entre altres institucions.
<