«Cobles i capelles» és el títol del cicle de concerts Música al claustre que, un any més, organitza l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El cicle d’aquest any il·lustra com els conjunts instrumentals, les cobles, es van estructurar des de la Catalunya medieval i s’han mantingut amb la màgia de la seva sonoritat característica fins al present, moment en què els repertoris es diversifiquen amb l’accés a nous mons poètics, expressius i sonors.
Hi ha programats tres concerts a l’estiu, que es faran a partir de les nou del vespre al pati de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC; i un darrer concert que se celebrarà al novembre a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, organitzat conjuntament amb l’Academia Europaea.
El primer concert se celebrarà el 27 de juny. El grup Canendi Elegantia oferirà un repertori de música del Renaixement a Catalunya.
El 5 de juliol, el grup La Caravaggia presentarà una miscel·lània de música catalana tocada amb els instruments de vent de l’edat mitjana i el Renaixement pels ministrers.
L’11 de juliol actuarà La Cobla Catalana dels Sons Essencials, amb instruments de la cobla de sardanes (flabiol, tible, tenora, trompeta, fiscorn) sobre una base de guitarra catalana, contrabaix, bateria, percussió ètnica —espasí, simbomba, pandero quadrat, castanyoles— i una veu solista amb cors.
El 29 de novembre, a les set del vespre, la Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya acollirà el concert Construir ponts musicals a la Mediterrània. Cançons d’Algèria, Armènia i el Kurdistan, de The Gani Mirzo Band, amb la col·laboració del cantant armeni Ibrahim Keivo.
El musicòleg i intèrpret Romà Escalas i Llimona, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, és el director del cicle.
Per a més informació sobre els concerts i la venda d’entrades, podeu consultar el web musicaalclaustre.iec.cat/
<