La Societat Catalana de Física convoca el Concurs d’imatges de física Any Internacional de la Llum
L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l’any 2015 Any Internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum, amb l’objectiu de transmetre a la societat la importància que tenen la ciència i les tecnologies basades en la llum en la qualitat de vida de les persones i en el desenvolupament sostenible.
La Societat Catalana de Física, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, s’ha unit a aquesta celebració i ha convocat el Concurs d’imatges de física Any Internacional de la Llum, que pretén fomentar l’interès per l’òptica i la física, en especial entre els joves, premiant l’enginy, la innovació i la capacitat artística i de comunicació dels participants i de les imatges presentades.
El concurs té dues categories, una per a fotografies i una altra per a imatges de microscòpia, amb tres premis per categoria, a més d’un premi de cinc-cents euros per a la imatge que surti seleccionada per votació popular. La Societat Catalana de Física elaborarà un calendari commemoratiu de l’Any Internacional de la Llum amb les imatges més destacades.
El termini per a presentar les imatges finalitza el 17 de novembre. Les bases del concurs es poden consultar en la pàgina web de la Societat Catalana de Física: http://blogs.iec.cat/scfis/concurs-dimatges-de-fisica-any-internacional-de-la-llum.
Segona edició de la XarxaMOOC
Des del 27 d’octubre la Xarxa Vives organitza la segona edició del curs XarxaMOOC: Introducció al llenguatge d’especialitat en les universitats de llengua catalana. Eines digitals per als futurs estudiants de la Xarxa Vives. Es tracta d’un curs en català, obert, en línia i gratuït, que ensenya llenguatge d’especialitat i terminologia, a més d’eines i recursos digitals, i que s’adreça tant a l’alumnat i als professionals com a qualsevol persona interessada en la comunicació científica en català.
L’objectiu és facilitar a les persones inscrites un primer contacte amb el llenguatge d’especialitat i la terminologia en català dels estudis universitaris que cursen i, a més, proporcionar-los una visió general dels elements culturals més representatius de la regió Vives (sistema educatiu, geografia i turisme, llengua, mitjans de comunicació, etc.). Els continguts, vehiculats mitjançant vídeos, estaran subtitulats en català, espanyol, anglès, francès i italià.
El curs està coordinat per la Universitat d’Alacant i es fa amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el Termcat, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, la Universitat «L’Orientale» de Nàpols i la Federació Escola Valenciana, entre altres institucions.
<