Número 250
octubre 2020
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

 

Jornades internacionals Conflictes de sobirania a Europa: bases per a una solució

De l’11 al 13 de novembre tindran lloc a l’Azkuna Zentroa de Bilbao i també en línia les jornades internacionals Conflictes de sobirania a Europa: bases per a una solució.

Organitzades per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i l’Eusko Ikaskuntza (Societat d’Estudis Bascos), i amb la participació d’una àmplia representació acadèmica, institucional i sociopolítica, aquestes jornades tenen com a objectiu principal presentar les bases per a l’elaboració d’un codi de bones pràctiques per a la gestió democràtica dels conflictes territorials de sobirania d’acord amb els valors i principis que inspiren el projecte europeu.

Especialistes de referència internacional posaran en comú les seves perspectives i enfocaments respecte a les qüestions plantejades. Les intervencions seran en anglès, eusquera i espanyol.

Programa.

Inscripcions.

Del dimecres 11 al divendres 13 de novembre de 2020, a Bilbao

 

 

Jornada L’impacte de la COVID-19 en l’evolució a Catalunya: la perspectiva demogràfica

La Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC ha organitzat el cicle «Els efectes de la pandèmia. Perspectives multidisciplinàries», que consisteix en tres jornades.

La segona jornada es titula L’impacte de la COVID-19 en l’evolució a Catalunya: la perspectiva demogràfica. Comptarà amb la presència d’Albert Esteve Palos, director del Centre d’Estudis Demogràfics. 

L’acte tindrà un format dual: presencial (a la Sala Prat de la Riba de l’IEC) i virtual (plataforma Zoom).

Dimecres 4 de novembre de 2020, a les 18 h, en format dual (Sala Prat de la Riba i Zoom)

 

 
II Jornada Humanitats i Tecnologia: «Cap a una Barcelona tecnoètica»
 
Amb aquesta jornada, oberta i gratuïta, la Societat Catalana de Tecnologia vol divulgar d’una manera transdisciplinària temàtiques relacionades amb les humanitats i la tecnologia i apropar-nos a un tema d’actualitat: la necessitat de situar Barcelona com a referent de la tecnoètica. És possible una tecnoètica sense participació ciutadana? Podem parlar d’urbanisme ètic a la ciutat? Té sentit centrar-nos en la ciutat en un context global en què la cooperació internacional és clau? 
 
Per respondre a aquestes qüestions o, com a mínim, per fomentar la reflexió i el debat, s’establiran uns diàlegs amb l’arquitecte i urbanista Xavier Matilla i Ayala (actualment arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona) i amb la vicerectora de Globalització i Cooperació de la Universitat Oberta de Catalunya, la doctora en física Pastora Martínez Samper. 
 
La jornada es podrà seguir presencialment a l’IEC (l’accés a la sala serà limitat a causa de la normativa actual pel coronavirus) i també de manera virtual. A més, aquesta jornada serà enregistrada en directe.
 
 
Dijous 5 de novembre de 2020, a les 16 h, a la sala Pere i Joan Coromines de l’IEC
 
 
 
Commemoració del centenari d’Antoni M. Badia i Margarit
 
Simposi organitzat per a commemorar el centenari del naixement del filòleg i membre de l’IEC Antoni M. Badia i Margarit, en què es repassarà la vigència de la seva obra. 
 
Especialista en gramàtica històrica i en història de la llengua i redactor de dues gramàtiques del català, és considerat una figura clau que va fer de pont entre Fabra i l’època actual. 
 
En aquest context, diversos membres de la Secció Filològica de l’IEC, que van ser deixebles del lingüista, explicaran les seves experiències amb Badia i Margarit.
Organitza l’acte la Secció Filològica de l’IEC.
 
Dimecres 25 de novembre de 2020, a les 9.30 h, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa