Número 238
juny 2019
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Cicle de concerts Música al claustre

El cicle d’aquest any ens convida a escoltar les obres d’alguns compositors catalans que des del Renaixement fins al Barroc van mantenir la qualitat de les seves composicions en l’àmbit internacional i que encara avui ens emocionen amb la seva transtemporalitat, que ens facilita un accés actualitzat a nous mons poètics i sonors. Amb l’organització dels concerts, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) vol reconèixer i gaudir de la riquesa cultural i artística musical catalana, en un projecte que reforça i convida a compartir la identitat musical amb la d’altres comunitats.

El cicle de concerts Música al claustre acull l’activitat musical a l’espai barroc i acústicament privilegiat de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC. 

La iniciativa d’aquest cicle va sorgir fa uns quants anys, amb el desig de recuperar la tradició musical que acompanyava les activitats de les antigues acadèmies de Barcelona. La voluntat actual és mantenir-ne la producció i convertir-la en una activitat artística de l’Institut.

Hi ha programats tres concerts a l’estiu, que es faran a partir de dos quarts de nou del vespre al pati de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC.

El primer concert es celebrarà el 4 de juliol,  amb el cor Ad Fines i el grup La Caravaggia  oferiran un repertori de música dedicat a Joan Cererols i el seu entorn musical.

L’11 de juliol l’Orquestra Barroca Catalana presentarà l’espectacle L’esplendor del Barroc a Catalunya.

El 17 de juliol Oscar Alabau al violoncel i Ricard Rovirosa al piano oferiran un Homenatge a Pau Casals, violoncel·lista 

El musicòleg i intèrpret Romà Escalas i Llimona, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, és el director del cicle.

Per a més informació sobre els concerts i la venda d’entrades, podeu consultar el web músicaalclaustre.iec.cat.

4, 11 i 17 de juliol a les 20.30 hores.

 
 

Presentació a l’IEC de les actuacions de l’Institut d’Estudis Aranesi - Acadèmia aranesa dera llengua occitana i de les seves produccions

En l’acte es presentaran les darreres produccions de l’Institut d’Estudis Aranesi - Acadèmia aranesa dera llengua occitana (IEA-AALO): el diccionari i la gramàtica de l’aranès. També es farà una dissertació sobre Robèrt Lafont i Catalunya, a càrrec de Patrici Pojada, membre de l’IEA-AALO.

L’acte comptarà amb la presència de Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i de M. Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC.

5 de juliol, a les 19 h, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC.

 


Congrés de la Society for the Medieval Mediterranean 
 
Del 8 a l’11 de juliol l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) acollirà la 6th Biennial Conference de la britànica Society for the Medieval Mediterranean (SMM), que porta per títol «Movement and mobility in the medieval Mediterranean (6th-15th centuries)». Hi participaran més de cent seixanta acadèmics d’arreu del món. Les keynotes lectures aniran a càrrec de les doctores Petra M. Sijpesteijn, de la Universitat de Leiden («Global networks: mobility and exchange in the Mediterranean (600-1000)»), i Amy Remensnyder, de la Universitat de Brown («The restless Mediterranean: a sea in motion»).
 
L’organització del congrés, que ha comptat amb el suport de la Secció Històrico-Arqueològica (SHA) de l’IEC, ha anat a càrrec del grup de recerca consolidat per la Generalitat de Catalunya CAIMMed (La Corona Catalanoaragonesa, l’Islam i el Món Mediterrani), liderat per la doctora Roser Salicrú i Lluch, membre de la SHA, des de la Institució Milà i Fontanals del Consell Superior d’Investigacions Científiques a Barcelona.
 
 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa