Número 234
gener 2019
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Discurs de recepció de Josep Vicent Boira i Maiques

 

El dimarts 5 de febrer se celebrarà, a les 19 h, el discurs de recepció de Josep Vicent Boira i Maiques com a membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, que versarà sobre De l’espai i de la política: vindicació d’una nova relació. Li respondrà Salvador Cardús i Ros, membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials.

El discurs de recepció tindrà lloc a la Sala Prat de la Riba de l’IEC.

 

 

Cicle de Conferències 2019 SCMUS

El dijous 7 de febrer se celebrarà, a les 17 h, la conferència que duu per títol Música y devoción en Barcelona (ca. 1550-1626): libros de polifonía, contextos y prácticas musicales.

La conferència serà impartida per Andrea Puentes i està inclosa dins el Cicle de Conferències 2019 de la Societat Catalana de Música.

 

Presentació del llibre La mitra de l’exili

 

El dijous 7 de febrer, a les 19 h, es presentarà aquest llibre de Manuel Castellet. En la presentació, hi intervindran el president de l’IEC, Joandomènec Ros; la presidenta de la

Secció Filològica, Teresa Cabré, i l’autor de l’obra.

Les relacions a l’exili, durant els primers anys del franquisme, entre Rafael Patxot, Ventura Gassol i el cardenal Vidal i Barraquer ens permeten resseguir les circumstàncies de la

mort del prelat tarragoní esdevingudes a Friburg el 1943.

Obra coeditada per l’Institut d’Estudis Catalans i Editorial Gregal.


Col·loqui internacional Héloïse

El Col·loqui Héloïse se celebrarà a Barcelona, del 7 al 9 de febrer de 2019, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, amb el títol «Pedagogies de la democràcia i la resistència a l’Europa del segle XX i fins avui».

La pedagogia de la democràcia és inseparable d’una educació directament orientada a la preparació i l’exercici d’una ciutadania activa. Apel·la a una societat basada en la pau, en la justícia i en la cohesió social. Aquest col·loqui convida a replantejar aquests reptes a partir de les realitats concretes dels diferents països i regions i en els diversos entorns socials. A partir de l’anàlisi de situacions concretes, es proposa ajudar a dissenyar noves pistes per a la construcció —per mitjà de l’educació i, més en concret, les pedagogies que es portin a terme— de l’Europa on ens agradaria viure.

Les jornades, organitzades per la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, van destinades a mestres, professors, investigadors, estudiants, escoles públiques i concertades, i xarxes per al canvi i la innovació.

Més informació aquí.

 

Celebració del Dia Internacional de les Dones i les Noies en la Ciència

El 2015, l’ONU va declarar l’11 de febrer Dia Internacional de les Dones i les Noies en la Ciència. Després de l’experiència positiva de l’any passat, BGSMath i la Societat Catalana de Matemàtiques han decidit tornar a organitzar un esdeveniment especial a l’Institut d’Estudis Catalans, el dijous 14 de febrer, per discutir la bretxa de gènere en matemàtiques i estratègies de comunicació amb èxit.

Aquest esdeveniment es durà a terme en català, castellà i anglès i és per a tots els públics, però està especialment dissenyat per a estudiants en els darrers anys d’ESO i batxillerat.

Més informació aquí.

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa