Concert de Lídia Pujol per commemorar el Dia Internacional de les Dones
La cantant Lídia Pujol oferirà el concert Polorum Regina. La dona com a referent de la llibertat en el marc dels actes que l’Academia Europaea ha organitzat amb motiu de la Setmana de les Dones 2018, «Dona, ciència i cultura: una connexió simbiòtica».
«Polorum Regina» és una cançó del Llibre Vermell, un còdex del segle XIV conservat al monestir de Montserrat. La cançó simbolitza l’orientació a la nostra veritable identitat, a la plenitud humana que reconeix el paper de la dona en relació amb la consciència ascendent que transcendeix el gènere. Convida la humanitat a anar més enllà del mecanisme natural del món i ens recorda que la divinitat és la veritable identitat de l’ésser humà.
El concert és gratuït, però la capacitat de la sala és limitada. Es recomana enviar un correu electrònic a l’adreça gribas@iec.cat per a reservar plaça.
L’Academia Europaea organitza altres activitats entorn del Dia Internacional de les Dones. Aquí en teniu més informació.
6 de març, a les 19 hores, a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans
Presentació del còmic Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua
Dins dels actes de l’Any Pompeu Fabra, es presenta el còmic Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua, d’Oriol Garcia Quera i Gemma Pauné Xuriguera, i editat per Dalmau Editors. En la presentació intervindran el president de l’IEC, Joandomènec Ros; la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa; el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals, i la directora de la Càtedra Pompeu Fabra, Teresa Cabré. Presentarà el llibre Vicent Sanchis, director de TV3.
Organitzen aquest acte l’Institut d’Estudis Catalans, la Càtedra Pompeu Fabra i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.
Podeu veure la invitació aquí.
14 de març, a les 19 hores, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans
Presentació del conveni de col·laboració entre l’IEC i l’Associació Cultural del Matarranya
A més del conveni, l’acte servirà per a presentar la monografia El jaciment de Sant Antoni de Calaceit i el poblament ibèric de les comarques del Matarranya i la Terra Alta, un poblat ibèric emblemàtic excavat a començament del segle XX per l’Institut d’Estudis Catalans, sota l’impuls i la direcció de Pere Bosch Gimpera. Els materials estudiats pertanyen al fons del MAC Barcelona.
Hi intervindran Joandomènec Ros, president de l’IEC; Josep Maria Salsench, alcalde de Calaceit; Joaquim R. Montclús, president de l’Associació Cultural del Matarranya; José Manuel Anguera, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Calaceit; Josep Manuel Rueda, director del Museu Arqueològic de Catalunya; Joan Sanmartí Grego, catedràtic de la Universitat de Barcelona, i Rafel Jornet, autor de l’obra.
Programa
Dissabte 10 de març, a les 19 hores, al Teatre La Germandat de Calaceit
Sessió de cloenda del cicle conjunt de les acadèmies Els aliments
La conferència «El frau més gran de la història. Les conseqüències de l’agricultura per a la humanitat i per al medi ambient», a càrrec de Joandomènec Ros, catedràtic emèrit d’ecologia de la Universitat de Barcelona i president de l’Institut d’Estudis Catalans, clourà el cicle conjunt de les acadèmies Els aliments,.
L’organitzen les acadèmies de Catalunya i l’aforament és limitat.
22 de març, a les 19 hores, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans