Número 199
juny 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Properes activitats

Vic acull el XVIII Coloquio de Historia de la Educación

L’art, la literatura i l’educació en el segle XX és el tema central del XVIII Coloquio de Historia de la Educación, que se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de juliol a Vic. L’objectiu del col·loqui és recuperar i revaloritzar els discursos en l’àmbit de les humanitats i la seva importància en l’educació. S’estructurarà en cinc àmbits temàtics: ideologia i política educativa en relació amb l’art i la literatura; epistemologia i fonamentació teòrica; pràctiques educatives i experiències, i noves tendències i aportacions en història de l’educació i en l’ensenyament de la història de l’educació. L’organització del col·loqui és a càrrec de la Societat Espanyola de la Història de l’Educació (SEDHE), la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, filial de l’IEC.


Presentació del darrer volum del projecte de recerca Corpus Vitrearum Medii Aevi

El Corpus Vitrearum Medii Aevi, que ha permès estudiar i documentar totes les vidrieres medievals dels edificis religiosos i civils de Catalunya fins a mitjan segle XVI es clourà el 20 de juliol amb la presentació del darrer volum fruit d’aquest projecte de recerca. Aquest volum està dividit en dos llibres i està centrat en els vitralls de la catedral de la Seu d’Urgell i de la col·legiada de Santa Maria de Cervera, a més dels estudis entorn del vitrall de Catalunya. La presentació de l’obra serà a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC; de Josep Massot, president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, i de Xavier Barral, membre de l’IEC i president del Corpus Vitrearum Medii Aevi. Un cop feta la presentació, hi haurà una sessió científica presidida per Flocel Sabaté, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Lleida i membre de l’IEC.


Simposi: A 40 anys de la mort de Franco (1975-2015). Què hem fet? On som? Cap a on anem?

El simposi, de tres dies de durada, té per objectiu fer un balanç d’aquests quatre decennis en els aspectes de la vida política, social, econòmica, de les mentalitats i, en general, de les llibertats individuals i col·lectives tant a Catalunya com a l’Estat espanyol. La presentació del simposi serà a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC, i de Jaume Sobrequés, director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya (CHCC) i president de la Societat Catalana d’Estudis Històrics (SCEH), filial de l’IEC. La conferència inaugural la farà Borja de Riquer, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. Se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de juliol a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC, i està organitzat pel CHCC i la SCEH.


 

Escut IEC

Consulteu totes les activitats del mes


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa