El I Congrés Internacional de Biologia de Catalunya commemora el centenari de la Societat Catalana de Biologia
Del 9 al 12 de juliol se celebrarà a l’IEC el I Congrés Internacional de Biologia de Catalunya, «Global questions on advanced Biology», que s’emmarca dins la celebració del centenari de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’Institut. La conferència plenària inaugural, «Epigenètica: de la biologia a la malaltia», serà a càrrec de Manel Esteller, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), i se celebrarà el 9 de juliol, a les dotze del migdia, a l’auditori del Conservatori de Música del Liceu. Es tracta d’un congrés internacional atractiu, sobretot, per als científics joves que es troben en la fase de definir la seva línia de recerca, i en què científics reconeguts reflexionaran sobre el present i futur de la biologia.
Es presenta a l’IEC el llibre El planejament territorial a Catalunya a inici del segle XXI
El llibre El planejament territorial a Catalunya a inici del segle XXI. Una nova interpretació i projecció de país, publicat per la Societat Catalana d’Ordenació del Territori, filial de l’IEC, es presentarà el 5 de juliol, a les set del vespre, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut. La presentació serà a càrrec de Margarida Castañer, geògrafa i editora del llibre, i de Ricard Pié, arquitecte. També hi intervindran els autors: Manuel Benbent, Néstor Cabañas, Albert Cortina, Juli Esteban Moisès Jordi, Montserrat Mercadé, Oriol Nel·lo i Joan Vicente.
Presentació a l’IEC de l’Anuari Polític de Catalunya 2011
El 19 de juliol es presentarà a la set de la tarda, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC l’Anuari Polític de Catalunya 2011, editat per l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS). En l’acte intervindran Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans i catedràtic de Sociologia de la Universitat de Barcelona (UB); Quim Brugué, director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques i catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Jaume Magre, director de la Fundació Carles Pi i Sunyer i professor de ciència política de la UB, i Joan Marcet, director de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) i professor de dret constitucional de la UAB.