Eines de consulta
Notícies i actualitat
Aquí podeu consultar les notícies i l’actualitat.

23/05/2025
Francesca Segura: «L’ordenació del territori és fonamental per a minimitzar els danys i preservar les vides humanes en el cas d’una revinguda»


21/05/2025
«La Mediterrània. Un mar de patrimonis»: una mostra que fa visible el gran capital cultural i social dels països mediterranis
Diàlegs Sociolingüístics VIII: «Els discursos de l’extrema dreta»
Itinerari pedagògic per Girona
Inauguració de l’exposició «La Mediterrània. Un mar de patrimonis»
Debat 2 de les jornades Reflexions i accions després de la catàstrofe
Conferència «De la boca a la terra. Noms de lloc de les Illes Balears» del cicle Avatars del català
XII Simpòsium Europeu del Laboratori Clínic i la Indústria del Diagnòstic in vitro: «Transformació digital del laboratori clínic»
El Premi Òmnium «passa examen» a l’IEC
XXII Jornada de l’SCATERM: «Ponts de diàleg entre la creació i el consum de la terminologia»
Club de lectura: Cartografies, de Rosa Mascarell

Singularitats

És l’únic ens de creació política i institucional catalana. Fundat l’any 1907 per Enric Prat de la Riba, president de la Diputació de Barcelona, i el 1914 de la Mancomunitat catalana.

Té un caràcter pluridisciplinari perquè agrupa tots els àmbits del saber i això li permet ocupar-se de les diferents àrees.

Compta amb membres procedents de tots els territoris de llengua i cultura catalanes: Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra, Catalunya del Nord, Franja de Ponent i l’Alguer.

Funcions
Contribuir a la planificació, la coordinació, la realització i la difusió de la recerca en les diferents àrees de la ciència i la tecnologia.
Impulsar el progrés i el desenvolupament generals de la societat amb les activitats que li són pròpies i assessorar els poders públics i altres institucions.
Estatuts, 2021

L’IEC al segle XXI
Ens pluridisciplinari: analitza els fenòmens des d’una perspectiva polièdrica.
Entitat social: contribueix a l’enfortiment de la societat sobre la base de la llengua, la ciència i la cultura catalanes.
Visiteu l’Institut
On som