Tauler

L’IEC signa un conveni de col·laboració amb la UAB

Joan Veny, guardonat als Premis Diario de Mallorca

La Universitat Catalana d’Estiu celebra quaranta anys

Cicle de conferències en el marc de l’Any Europeu del Diàleg Intercultural

Enllaços recomanats

Convocatòries




L’IEC signa un conveni de col·laboració amb la UAB

 
Salvador Giner i María Teresa Paramio
Jordi Pareto
 

L’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat un conveni de col·laboració en matèria de correcció i assessorament lingüístics. L’acord estableix, a més de l’ús dels espais de l’IEC per a actes puntuals, la coedició de treballs de recerca d’alumnes del Postgrau d’assessorament lingüístic en els mitjans audiovisuals i del Postgrau de correcció i qualitat lingüística, així com del Màster en correcció i assessorament lingüístic.

Aquests estudis han anat guanyant terreny en l’oferta formativa del mapa universitari català pel que fa a correcció i assessorament lingüístics, sobretot des que el 2006 es va suprimir el certificat per a la correcció de textos orals i escrits (nivell K).

El conveni de col·laboració ha estat signat per Salvador Giner, president de l’Institut, i María Teresa Paramio, delegada del rector per a Formació Continuada de l’Escola de Postgrau de la UAB.

Conveni de col·laboració:
 




Joan Veny, guardonat als Premis Diario de Mallorca

 
  La presidenta del Consell de Mallorca i Joan Veny
Diario de Mallorca

El Diario de Mallorca ha reconegut un cop més amb els seus premis la labor de personalitats i institucions exemplars a l’illa. Entre els premiats d’enguany destaca el membre de l’IEC Joan Veny, que recentment ha publicat El petit atles lingüístic del domini català.

També han estat guardonats Juan José Hidalgo, creador de Globalia, Halcón Viajes, Viajes Ecuador i Travelplan, entre d’altres; els policies Toni Nadal i Maria Fiol, per la seva tasca en el rescat de dues persones durant el temporal que va assetjar l’illa el 17 d’octubre passat; les Joventuts Musicals de Palma, per cinquanta-un anys al servei de la promoció del patrimoni musical; el dissenyador José Miró; Javier Sansó i Pachi River, els primers mallorquins de fer la volta al món en menys de cent dies; la cantant Chenoa, i la Unitat de Coordinació de Trasplantaments de Son Dureta.




La Universitat Catalana d’Estiu celebra quaranta anys

 
L’edició d’enguany commemorarà les excavacions del 1908 a Empúries
Arxiu IEC
 

Des del 15 fins al 24 d’agost, la localitat de Prada (Conflent) acollirà la quarantena edició de la Universitat Catalana d’Estiu. En el programa d’aquest any es fa èmfasi a tres fets que tenen a veure amb el passat i que són especialment simbòlics per a la Universitat. El primer acte se centrarà en el seu aniversari; el segon serà una mirada retrospectiva que es dedicarà al Maig francès del 68, i el tercer serà un acte commemoratiu dedicat a les excavacions realitzades l’any 1908 a Empúries, una de les primeres accions impulsades per l’IEC.

Per tal de combinar l’estudi i el lleure, als matins se celebraran les conferències i els debats, i a la tarda, els espectacles. Entre d’altres, hi actuaran Els Pets, Lax’n’busto i els menorquins S’Albaida, i es projectaran pel·lícules de Ventura Pons, Isabel Coixet i Joaquim Forn.

L’organització ha comptat amb un pressupost de 550.000 euros (un 10 % més que el 2007) i té previst reunir 1.700 estudiants, procedents de tots els punts dels Països Catalans.





Cicle de conferències en el marc de l’Any Europeu del Diàleg Intercultural

L’Obra Cultural Balear organitza a Palma un cicle de deu conferències titulat «2008: Any Europeu del Diàleg Intercultural. La cohesió social, projecte de tothom!», que es durà a terme fins al mes d’octubre. El cicle té com a objectiu principal crear un fòrum de diàleg públic per conèixer diferents aspectes de les societats multiculturals i per donar respostes a qüestions com les següents: Com funcionen i com es gestionen? Quines oportunitats ofereixen als diferents col·lectius? Quines mancances hi ha i com les podem superar?

Amb aquest diàleg es vol estimular l’interès de la ciutadania per assumir aquest repte social com a projecte de tothom, per col·laborar en la recerca de solucions i per assumir la nostra responsabilitat per tal d’esdevenir una societat oberta, integradora i respectuosa amb les necessitats dels diferents col·lectius que en formen part.

Tots els conferenciants del cicle estan directament relacionats amb l’àmbit de la interculturalitat, el multilingüisme i les polítiques interculturals europees, i provenen d’arreu del món, des d’Europa fins al Canadà i Austràlia.

Programa







ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCAT




CONVOCATÒRIES

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de corrector/a de textos per al Servei de Correcció Lingüística

Més informació


L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de redactor/a per al Gabinet de la Presidència.

Més informació


L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de de col·laborador/a assistent per al Servei de Comunicació.

Més informació