Tauler

La Fundació Jaume Bofill busca enquestadors

Cicle de conferències sobre democratitzacions

El CREAF celebra vint anys de recerca en ecologia terrestre amb una exposició a l’IEC

Enllaços recomanats

Convocatòries




La Fundació Jaume Bofill busca enquestadors

 

La Fundació Jaume Bofill, que vol impulsar les transformacions necessàries per a assolir una major igualtat social, busca enquestadors per a l’equip del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD).

Aquesta enquesta té com a objectiu principal analitzar el desenvolupament social i econòmic de la societat catalana a través de les seves unitats familiars. El PaD ha de permetre, a més, millorar la informació disponible per al disseny de polítiques socials i oferir dades de primer nivell per al desenvolupament posterior d’investigacions acadèmiques en el camp de les desigualtats socials.

Així mateix, les dades recollides a l’enquesta han de permetre contrarestar la manca de dades socioeconòmiques disponibles i la baixa representativitat estadística de les que existeixen en el marc territorial català. L’associació posarà les dades a lliure disposició dels investigadors (qüestionaris, metodologia, resultats, etc.) i assegura la independència dels criteris de treball i la no supeditació a cap institució ni administració.

Més informació
 




Cicle de conferències sobre democratitzacions

L’Associació Catalana de Sociologia (ACS) organitza un cicle de conferències sobre democratitzacions per tal d’obrir un fòrum de debat sobre els diferents processos de democratització que s’estan portant a terme a l’esfera pública i privada, que alguns han anomenat «la radicalització de la democràcia».

El 20 de maig, Erik Olin Wright, de la Universitat de Wisconsin-Madison obre el cicle amb ell tema «Imaginant utopies reals». El 12 de juny serà l’hora de «La revolució dels rols de les dones com a desafiament polític», a càrrec de Gosta Esping-Andersen, de la Universitat Pompeu Fabra, i el 25 de juny es clourà el cicle amb «Les famílies d’avui: més democràcia i més jerarquia», d’Elisabeth Beck-Gernsheim, de la Universitat Friedrich Alexander d’Erlangen-Nuremberg.

Totes les conferències es faran a dos quarts de set a l’Auditori del Centre d’Estudis i Recursos Culturals de Barcelona. L’entrada és lliure.



El CREAF celebra vint anys de recerca en ecologia terrestre amb una exposició a l’IEC

 
 
JC
 

Amb motiu del seu vintè aniversari, el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) ha organitzat una exposició que es podrà visitar a la seu de l’IEC fins al 15 de juny (de dilluns a divendres, de 10 a 19 hores). La mostra neix amb la voluntat de donar a conèixer la multitud de projectes que s’han desenvolupat al CREAF durant aquest temps, i que han abastat àmbits tan diversos com l’ecologia dels boscos, el canvi global, la biodiversitat i la teledetecció.

L’exposició, estructurada en deu panells, combina la informació textual amb imatges i infografies que en complementen el contingut. Després de la seva estada a la Casa de Convalescència, iniciarà un itinerari per diversos centres de recerca i departaments de la Generalitat de Catalunya amb què el CREAF col·labora habitualment.
A més, a la tardor, el centre celebrarà una trobada amb experts internacionals per tractar sobre el canvi global i proposar un nou paradigma sobre la sostenibilitat de les activitats humanes.

Què és el CREAF?
És un consorci públic de recerca integrat per la Generalitat de Catalunya, l’IEC, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i l’IRTA. Recentment, s’hi ha incorporat el Consell Superior d’Investigacions Científiques. La seva missió principal és generar nous coneixements i eines en l’àmbit de l’ecologia terrestre per a millorar la planificació i gestió del medi natural, rural i urbà. Per això, es porten a terme projectes tant de recerca bàsica com de recerca aplicada, es desenvolupen eines conceptuals i metodològiques per a facilitar la presa de decisions en la gestió del medi i es difonen aquests coneixements amb activitats de formació, assessorament i divulgació.







ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCAT




CONVOCATÒRIES

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de de redactor/a per al Gabinet de la Presidència.

Més informació

L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de de col·laborador/a assistent per al Servei de Comunicació.

Més informació


L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de redactor/a per al Diccionari Descriptiu de la Llengua Catalana.

Més informació