Advertiment legal 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Finestra oberta

Conferències i activitats acadèmiques

 

 

Germà Bel i Santiago Montero analitzen les grans infraestructures de connexió internacional a Catalunya

 
Germà Bel, en un moment de la conferència

 

L'economista Germà Bel i el vocal de la Junta de Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, Santiago Montero, van analitzar el passat 19 de febrer les grans infraestructures de connexió internacional en el marc del cicle de conferències "Factors dinamitzadors de l'economia catalana", que organitza la Societat Catalana d'Economia (SCE) de l'IEC. La propera sessió del cicle comptarà amb la presència d'Amadeo Petitbò, director de la Fundación Rafael del Pino i Josep Maria Carreras, vocal del Tribunal Català de Defensa de la Competència, que parlaran sobre "La defensa de la competència des de la perspectiva de canvis legislatius imminents".

'Les grans infraestructures de connexió internacional a Catalunya. El Port',
per Santiago Montero:

'Models de gestió aeroportuària i implicacions sobre el territori', per Germà Bel

Reportatge fotogràfic:

 

 

Perpinyà es elegida Capital de la Cultura Catalana 2008

El passat 24 de febrer, la ciutat de Perpinyà es va convertir oficialment en la Capital de la Cultura Catalana 2008. Joan Pau Alduy, alcalde de Perpinyà, i Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, van signar l’acord de nominació d’aquest municipi de Catalunya Nord, de 115.000 habitants, pel qual es converteix en la cinquena Capital de la Cultura Catalana de la història després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006 i Lleida 2007.

La cerimònia, celebrada al Palau de Congressos de Perpinyà davant gairebé cinc-centes persones, va comptar amb la presència del President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, del secretari general de l'IEC, Joandomènec Ros, de l’alcalde d’Amposta, Joan Maria Roig, del tinent d’alcalde de Cultura i president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Lleida, Xavier Sàez.

 

La Xarxa organitza una exposició sobre Puig i Cadafalch i el monument de les Quatre Columnes de Montjuïc

 
D'esquerra a dreta, Aureli Argemí, president del CIEMEN; Blanca Serra, comissària de l'exposició i Antoni Riera, vicepresident de l'IEC. D'esquena, Joan Ramon Solé, president de la Fundació Catalunya

La Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans pels Drets i les Llibertats Nacionals va inaugurar, el passat 6 de març, una exposició sobre el president i membre fundador de l'IEC, Josep Puig i Cadafalch i el seu monument de les Quatre Columnes de Montjuïc. El monument, considerat com un símbol de la nació catalana, va ser enderrocat per la dictadura de Primo de Rivera el 1928. L'exposició, que es podrà veure a la Sala Abat Escarré del CIEMEN fins al 22 de març, fa referència a la campanya de restitució de l'obra de Puig i Cadafalch impulsada per la Xarxa.

 

Salvador Giner participa en l'acte d'inauguració de l'Institut d'Estudis Aranesi

 
Salvador Giner va pronunciar la conferència inaugural de l'Institut d'Estudis Aranesi

El president de l'IEC, Salvador Giner, va pronunciar la conferència «La importància d'una institució com un Institut d'Estudis per a la identitat d'un poble» en el transcurs de la presentació de l'Institut d'Estudis Aranesi. A l'acte, que es va celebrar el passat 23 de febrer al Consell General d'Aran, hi va assistir el president d'Estudis Occitans, David Grosclaude, i els presidents de les seccions de l'Institut d'Estudis Aranesi, Frederic Vergés , Francisco Berdié i Mª Pau Gómez .

L'Institut d'Estudis Aranesi (IEA) està articulat en tres seccions: la Secció Lingüística, la Secció d'Estudis Jurídics i la Secció d'Història.

Reglament de l'IEA: