Notícies i actualitat
Enric Lluch (Barcelona, 1928-2012) va tenir un paper clau en la renovació de la geografia en l’àmbit científic, docent i divulgatiu. Va contribuir de manera decisiva en la concepció de la geografia com a ciència social, amb nous mètodes, nous enfocaments, amb una profunda obertura disciplinària i desplegant un conjunt ampli d’iniciatives en tots els camps. Així el recordava Oriol Nel·lo, deixeble de Lluch i membre de l’IEC, com ell, en l’acte d’homenatge que es va celebrar el 4 de juny a la Sala Prat de la Riba de l’Institut. L’acte va ser presidit per Salvador Giner, president de l’IEC, i Ferran Sancho, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Oriol Nel·lo va centrar bona part de la seva intervenció glosant la figura del Lluch pedagog, «un professor extraordinari i prolífic, que sempre va tenir un gran respecte per les persones que l’escoltaven». Nel·lo va destacar que Enric Lluch va fer de pont entre l’escola geogràfica d’abans de la Guerra civil i les generacions que van començar a estudiar geografia als anys seixanta, així com la seva preocupació per la docència i la divulgació de la geografia: estava vinculat amb el moviment de renovació pedagògica de Rosa Sensat i va crear el Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
L’acte d’homenatge a Enric Lluch va ser organitzat per l’Institut d’Estudis Catalans, juntament amb la Societat Catalana de Geografia i la Societat Catalana d’Ordenació del Territori —filials de l’IEC—, el Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Associació Catalana de Ciència Regional.